Alla aktiviter

Naturen står öppen med mäktig utsikt och med frisk luft till alla. Här finns aktiviteter för hela familjen!

Guidebyrån

Utforska fjället bortom pister och spår tillsammans med Guidebyrån.

Barnens Tänndalen

I Tänndalen gör vi vårt allra bästa för att barnen ska trivas.

Snöskoter

610 kilometer skoterleder, varav en stor del går över högfjället i ett av Sveriges vackras ...

Snökite

Segla fram över fjäll och frusna sjöar med guide eller instruktör.

Nyhet!

5-kamp

Utmana vänner och familj i vår nya 5-kamp. Den innehåller Skicross, Flygande 100, Längdhopp, Selftimer och Parallellslalom. Alla tävlingar sker med skidor/bräda på fötterna. Vem vinner?

Aktiviteter i närområdet

Röros

Upplev vårt grannland Norge och för Tänndalen den närmaste staden, Röros. Här finns massor av historia att insupa. Allt ifrån Rörosmuséet med Smelthytta till Olavsgruva och Röros Kirke.

 

Under vintersäsongen bjuder Röros in till två stora event. Julmarknaden som inträffar kring juletid och Röros marknad i februari. Hit reser forbönder med häst och släde från både Norge och Sverige, precis som i gamla tider.

Myskoxcentrum

I Tännäs hittar du ett unikt myskoxhäng där myskoxarna vistas i sin naturliga miljö och där de har gott om plats och mycket av sin naturliga föda. Från en hög ramp i visningshängnet har du möjlighet att studera djuren och tillsammans med en av de duktiga guiderna är det snart lätt att bli expert.

Härjedalens Fjällmuseum

Väl värt ett besök är Fjällmuséet i Funäsdalen där du kan följa samernas, fjällböndernas och gruvarbetarnas liv genom 1000 år. Upplev Härjedalens kultur på ett sätt som passar hela familjen!

 

Här hittar du den lilla fäbodvallen eller barnens favorit den hemliga gången. När du klättrar genom småfolkets värld upp till säterstugan förflyttad du 100 år tillbaka i tiden. Här finns sjön där det alltid nappar, korna behöver möjlkas och elden hålls vid liv. Häng med du också!