7 Toppar

Att bestiga den högsta toppen på världens sju kontinenter är en av de största utmaningarna för bergsklättrare och kallas ofta The Seven Summits (de sju topparna). Nu kan du också bestiga de sju topparna, men i något mindre skala!

I terrängen ovanför Tänndalens skidområde finns flera spännande toppar där vi har placerat ut topprösen med namn på de topparna som ingår i Seven Summits.

 

Ta på dig bra skor, packa ryggsäcken med matsäck och ge er ut på toppjakt! När ni samlat alla sju topparna kan ni kvittera ut en fin medalj i receptionen.

Startplatser

Du kan starta toppjakten på två ställen: antingen tar ni bilen upp till fjällparkeringen vid Svansjön eller så börjar ni med att åka Hamra Komfort och utgår från liftens toppstation. Karta och färdbeskrivning hämtas ut i Ski Lodge Tänndalen.

Hitta rätt

Med grundläggande kartkunskap kan du navigera rätt med hjälp av kartan som du får i receptionen. Om du vill använda din GPS eller smartphone finns även gps-koordinater för varje topp markerat på kartan.

 

Tre av topparna ligger i själva liftområdet medan fyra ligger strax utanför. Det går inte stigar upp på alla toppar så räkna med att bitvis få gå i obanad terräng. Den högsta toppen – Mount Everest – ligger på Svansjökläppen och är precis som i verkligheten den allra jobbigaste toppen att bestiga.

Medalj & pris

På varje topp finns en stämpel och när du samlat alla sju toppar visar du upp stämpelkortet i receptionen och kan kvittera ut en fin medalj! Det finns ingen tidsbegränsning på hur lång tid ni tar på er samla alla toppar på samma dag, dela upp det på flera dagar eller hela säsongen.

 

Tänk på att alla som vill ha en medalj ska kunna visa upp ett eget stämpelkort. 

 

Aktiviteten kostar 80 kr/barn.

Fler aktiviteter

Tänndalen Fjällcykelpark

Porlande bäckar, förförande vyer och släta, sandiga cykelleder för hela familjen.

Klättring

Klättring på klättervägg utomhus, med vidunderlig utsikt!

Barnaktiviteter

I Tänndalen gör vi vårt allra bästa för att barnen ska trivas.