Våra mtb-leder

Här hittar du ledbeskrivningar till samtliga leder i Tänndalen Fjällcykelpark!

Guldgruvan

Guldgruvan är en cykelled utöver det vanliga. Du har mest troligt aldrig cyklat på något liknande. Leden har svårighetsgrad grön och här cyklar du genom ett antal gruvor. Passa på att se dig omkring när du passerar gruvorna. Du kanske hittar guld!!!!

Popcorn

Popcorn är en ny hoppled med blå svårighetsgrad som slingrar sig fram i Drömskogen. Hoppen är välbyggda och här är det ditt eget tempo som avgör om du kommer flyga stort eller bara rulla över. Popcorn är en utmärkt led för dig som vill testa hur det känns att lätta från marken med en mountainbike.

Mardrömsskogen

Mardrömsskogen är en avstickare från Fjällflyt med svårighetsgrad röd. Leden är bitvis brant och kurvorna är många. Se till att spänna hjälmen ordentligt innan du kastar dig ut för denna tekniska flytstig på ca 400 meter.

Fjällräven

Fjällräven är en ny singletrack som slingrar sig fram på högfjället. Svårighetsgraden är röd och cyklingen är bitvis teknisk. Leden är ca 3 km lång och bjuder på ett härligt konditionspass med underbar fjällutsikt.

Dalslingan

Dalslingan är en 5 km lång led som slingrar sig fram längs vackra Tännån i Tänndalen. Här kan hela familjen cykla tillsammans i lugnt eller högt tempo beroende på vad man föredrar. Leden är lättcyklad och underlaget består av grus, jord och gräs. De flesta cyklar tar sig fram längs banan men någon form av mountainbike är att rekommendera.

Drömskogen

Drömskogen är en del av Fjällflyt och har svårighetsgrad blå. Leden är minst sagt "drömmig" och består bland annat av en ca 200 meter lång bro av trä och massor av kurvor med härligt flyt.

Fjällflyt

Fjällflyt är en flytstig/flowtrail som bjuder på mäktiga vyer och härligt flyt. Flytstigen startar bakom Toppstugan i Hamra och slingrar sig fram på fjället med sjön, Malmagen som fond, innan den forsätter ner bland fjällbjörkar och avslutar vid Ski Lodge Tänndalen.

Fjällblå

Fjällblå är en härlig MTB-led på fjället. Leden är maskingrävd och bjuder på härligt flyt men ger dig också chansen till ett roligt träningspass. Leden är ca 3 km lång och slingrar sig fram uppe på fjället med fjälltoppar i alla riktningar. Svårighetsgraden är blå vilket innebär att den passar dom flesta.

Fjällfeeling

Fjällfeeling är en 1.5 km grusad och maskingrävd mtb-led som slingrar sig fram på högfjället. Leden har grön svårighetsgrad och passar hela familjen. Hit tar du dig enklast med hjälp av sittliften, Hamra Komfort.

Downdays

Downdays är en downhillbana som har svårighetsgrad röd. Den har under de senaste åren fått sig ett rejält ansiktslyft och passar dig som gillar fart och häftiga utmaningar. Den startar på högfjället och slingrar sig ner till dalen genom fjällbjörksskog och läckra doseringar.

Bärras flyt

Bärras flytstig är en flowtrail i miniformat. Perfekt för barn eller som uppvärmning innan man ger sig ut på större leder. Lutningen är snäll och leden innehåller ett antal kurvor av grus och trä. Leden ligger utanför Hamra Sportshop i direkt anslutning till teknikbanan.

Renen

Renen är en naturlig singletrack med svårighetsgrad röd. Stigen trampats upp av renar påväg till sommarbete och den lämpar sig väl för mtb-cykling. Stigen är smal och bitvis utmanande med skönt flyt. 

Utsikten

Utsikten är en kombinerad cykel- och vandringsled som slingrar sig fram på fjället. Leden startar vid toppstugan i Hamra och underlaget består av gräs, grus och jord. Utsikten är magisk längs hela leden men absolut bäst är den på Storkläppen, 1038 meter över havet.

Pumptrack

Vår pumptrack och teknikbana ligger utanför Ski Lodge Tänndalen och passar perfekt för barn eller som uppvärmning innan du ger dig ut på lederna.

Teknikbana

Vår teknikbana är perfekt för barn och mindre erfarna cyklister. Här lär man sig att hitta bra balans och övar upp sin cykelförmåga på enkla hinder av trä.

 

Teknikbanan hittar du utanför Hamra Sportshop.

Digital ledkarta

Tänndalen Fjällcykelpark mountain biking trails

Utforska

Prislista Liftpass/Bikepass

Förstora prislista