Cross Country

Stigcykling på fjället

Boka Liftpass ›

Boka cykelhyra ›

I Tänndalen Fjällcykelpark finns cross country-cykling för alla nivåer. Här kan du cykla stig med hela familjen eller det snabba kompisgänget. Vi har gröna, blåa och röda xc-leder samt en skills area där du kan träna din teknik. Att cykla stig i Tänndalen är en naturupplevelse!

XC-leder i Tänndalen Fjällcykelpark

Fjällblå

Fjällblå är en härlig xc-led på fjället. Leden är maskingrävd och bjuder på härligt flyt men ger dig också chansen till ett roligt träningspass. Leden är ca 2 km lång och slingrar sig fram uppe på fjället med fjälltoppar i alla riktningar. Svårighetsgraden är blå vilket innebär att den passar dom flesta. Hit tar du dig enklast med hjälp av sittliften, Hamra Komfort.

Fjällräven

Fjällräven är en singletrack som slingrar sig fram på högfjället. Svårighetsgraden är röd och cyklingen är bitvis teknisk. Leden är ca 3 km lång och bjuder på ett härligt konditionspass med underbar fjällutsikt. Hit tar du dig enklast med hjälp av sittliften, Hamra Komfort.

Fjällfeeling

Fjällfeeling är en 1 km lång grusad och maskingrävd mtb-led som slingrar sig fram på högfjället. Leden har grön svårighetsgrad och passar hela familjen. Hit tar du dig enklast med hjälp av sittliften, Hamra Komfort.

Tännårundan

Tännårundan är en ca 5 km lång xc-led som slingrar sig fram längs vackra Tännån i Tänndalen. Här kan hela familjen cykla tillsammans i lugnt eller högt tempo beroende på vad man föredrar. Leden är lättcyklad och underlaget består av grus, jord och gräs. De flesta cyklar tar sig fram längs leden men någon form av mountainbike är att rekommendera. Start och avslut vid Ski Lodge Tänndalen. Först cyklar man längs den södra sidan av Tännån mot Tännporten. Vid Tännporten tar man vänster och cyklar sedan tillbaka på den norra sidan av Tännån längs Nordic ski spåret. Ut och njut!

Utsikten

Utsikten är en kombinerad cykel- och vandringsled som slingrar sig fram på fjället. Leden startar vid toppstugan i Hamra och underlaget består av gräs, grus och jord. Utsikten är magisk längs hela leden men absolut bäst är den på Storkläppen, 1038 meter över havet. Varning för trötta ben! Hit tar du dig enklast med hjälp av sittliften, Hamra Komfort.

Fler cykelleder

Flytstigar

Flowiga kurvor och härlig utförscykling som passar hela cykelfamiljen.

Nyhet!

Teknikområde

Teknikområde

Ett nytt teknikområde för alla oavsett ålder!

Cykling i Funäsfjällen

Mountainbike & landsvägscykling i Funäsfjällen.

Ledkarta 2021

Mer fjällcykling

Liftpass sommar

Under sommaren tar du dig enkelt upp på kalfjället med hjälp av vår sittlift.

Hamra Sportshop

Här hittar du kläder för alla väder, uthyrning och prylarna för fjällivet.

Vett och etikett för fjällcyklisten

Här listar vi de viktigaste sakerna du bör ha koll på när du ger dig ut på fjällcykling