Cross Country

Stigcykling på fjället

I Tänndalen Fjällcykelpark finns cross country-cykling för alla nivåer. Här kan du cykla stig med hela familjen eller det snabba kompisgänget. Vi har gröna, blåa och röda xc-leder samt en skills area där du kan träna din teknik. Att cykla stig i Tänndalen är en naturupplevelse!

XC-leder i Tänndalen Fjällcykelpark

Fjällfeeling

Fjällfeeling är en 1 km lång grusad och maskingrävd mtb-led som slingrar sig fram på högfjället. Leden har grön svårighetsgrad och passar hela familjen. Hit tar du dig enklast med hjälp av sittliften, Hamra Komfort.

Fjällblå

Fjällblå är en härlig xc-led på fjället. Leden är maskingrävd och bjuder på härligt flyt men ger dig också chansen till ett roligt träningspass. Leden är ca 2 km lång och slingrar sig fram uppe på fjället med fjälltoppar i alla riktningar. Svårighetsgraden är blå vilket innebär att den passar dom flesta. Hit tar du dig enklast med hjälp av sittliften, Hamra Komfort.

Fjällräven

Fjällräven är en singletrack som slingrar sig fram på högfjället. Svårighetsgraden är röd och cyklingen är bitvis teknisk. Leden är ca 3 km lång och bjuder på ett härligt konditionspass med underbar fjällutsikt. Hit tar du dig enklast med hjälp av sittliften, Hamra Komfort.

Fler cykelleder

Flytstigar

Flowiga kurvor och härlig utförscykling som passar hela cykelfamiljen.

Nyhet!

Teknikområde

Teknikområde

Ett nytt teknikområde för alla oavsett ålder!

Cykling i Funäsfjällen

Mountainbike & landsvägscykling i Funäsfjällen.

Ledkarta 2021

Mer fjällcykling

Liftpass sommar

Under sommaren tar du dig enkelt upp på kalfjället med hjälp av vår sittlift.

Hamra Sportshop

Här hittar du kläder för alla väder, uthyrning och prylarna för fjällivet.

Vett och etikett för fjällcyklisten

Här listar vi de viktigaste sakerna du bör ha koll på när du ger dig ut på fjällcykling