Flytstigar

Utförscykling med flow för hela familjen

Boka Liftpass ›

Boka cykelhyra ›

Tänndalen Fjällcykelpark är det perfekta stället för att testa på utförscykling. Här finns flytleder för både blåbärstrampare och cykelrävar. Gemensamt för lederna är att de helt eller delvis cyklas på högfjället ovanför trädtopparna. Våra utförsleder har flowiga kurvor och härlig lutning som passar hela cykelfamiljen.

Våra flytstigar

Fäbodflytet

En ny blå flytstig med oslagbar utsikt och härligt flow! Fäbodflytet bjuder på grymma velodromkurvor, rollers, hopp, broar och en adrenalinkick som du kommer vilja ha mer av! Flytstigen är ca 3 km lång och passar både vuxna och barn. Fäbodflytet startar upp på fjället och slingrar sig hela vägen ner till Ski Lodge Tänndalen. Ut och njut av flow när det är som bäst.

Fjällflyt

Fjällflyt är en flytstig/flowtrail som bjuder på mäktiga vyer och härligt flyt. Flytstigen startar bakom Toppstugan i Hamra och slingrar sig fram på fjället med sjön, Malmagen som fond, innan den forsätter ner bland fjällbjörkar och avslutar vid Ski Lodge Tänndalen.

Popcorn

Popcorn är en hoppled med blå svårighetsgrad som slingrar sig fram i Drömskogen. Hoppen är välbyggda och här är det ditt eget tempo som avgör om du kommer flyga stort eller bara rulla över. Popcorn är en utmärkt led för dig som vill testa hur det känns att lätta från marken med en mountainbike.

Bärras flyt

Bärras flytstig är en flowtrail i miniformat. Perfekt för barn eller som uppvärmning innan man ger sig ut på större leder. Lutningen är snäll och leden innehåller ett antal kurvor av grus och trä. Leden ligger utanför Hamra Sportshop och har två alternativspår. Ett spår som avslutar vid Rullbandet och ett spår som avslutar nere vid Hamra Komfort.

Drömskogen

Drömskogen är en del av Fjällflyt och har svårighetsgrad blå. Leden är minst sagt "drömmig" och består bland annat av en ca 200 meter lång bro av trä och massor av kurvor med härligt flyt.

Guldgruvan

Guldgruvan är en cykelled utöver det vanliga. Du har mest troligt aldrig cyklat på något liknande. Leden har svårighetsgrad grön och här cyklar du genom en häftig gruva. Passa på att se dig omkring när du passerar gruvan. Du kanske hittar guld!!!!

Mardrömsskogen

Mardrömsskogen är en avstickare från Fjällflyt med svårighetsgrad röd. Leden är bitvis brant och kurvorna är trixiga. Se till att spänna hjälmen ordentligt innan du kastar dig ut för denna tekniska flytstig på ca 400 meter.

Renen

Renen är en naturlig singletrack med svårighetsgrad röd. Stigen har trampats upp av renar påväg till sommarbete och den lämpar sig väl för mtb-cykling. Stigen är smal och bitvis utmanande med skönt flyt. 

Downdays

Downdays är en downhilled som har svårighetsgrad röd. Inför säsongen 2021 har den kortats av och dragits om. Downdays passar dig som gillar fart och häftiga utmaningar.

Fler cykelleder

Nyhet!

Teknikområde

Teknikområde

Ett nytt teknikområde för alla oavsett ålder!

Stigcykling

Att cykla stig i Tänndalen är en naturupplevelse!

Mer fjällcykling

Liftpass sommar

Under sommaren tar du dig enkelt upp på kalfjället med hjälp av vår sittlift.

Hamra Sportshop

Här hittar du kläder för alla väder, uthyrning och prylarna för fjällivet.

Vett och etikett för fjällcyklisten

Här listar vi de viktigaste sakerna du bör ha koll på när du ger dig ut på fjällcykling