Barnens Tänndalen

I Tänndalen gör vi vårt allra bästa för att barnen ska trivas.

Boka barnaktiviteter ›

Du och din familj vill tillbringa tid ihop och ha roligt tillsammans i skidbackar och längdspår. Här finns boende för den lilla och stora familjen med närhet till både längdspår, fjäll och skidbackar.

 

Här finns barnområden med rullband, knappliftar, skogsbanor och funparks. Vår maskot Bärra Blåbär finns självklart på plats under semestern och ser till att barnen har det extra trevligt.

 

Förutom skidåkning finns också massor av andra aktiviteter som passar hela familjen. God mat, våffelstugor, skoterturer och mycket mer.

Bärra Blåbär

Vår maskot Bärra Blåbär tycker om att leka med alla barn i Tänndalen. Är du sugen på att åka skidor med honom eller kanske bara ge honom en kram? Alla aktiviteter med Bärra Blåbär är gratis. 

 

Se aktivitetskalender för aktuella dagar och tider.

Barnaktiviteter

Femkamp, skattjakt, Mini-Bärra mysteriet och afterski. Alla våra barnaktiviteter sker utomhus och passar barn från 3 till 10 år.

Vi är utan föräldrar och aktiviteterna sker tillsammans med våra härliga aktivitetsledare.

 

Tidsåtgång: 1 timme.

Samlingsplats: Barnområdet i Hamra.

Pris: 150 kr/barn.

Alla barnaktiviteter förbokas online eller via e-post skidskolan@tanndalen.com

 

Se aktivitetskalender för aktuella dagar och tider.

Barnpassning med aktivitet

Barnpassning med pyssel, rörelseglädje, Bärras födelsedagskalas och disco. Vi åker sexhjuling och släde till vårt nya lekrum i Wärdshuset Forbonden. Varma kläder under färden och sedan är det lek och bus inomhus.

 

Barnpassningen är för barn från 3 till 10 år. Vi är utan föräldrar och aktiviteterna sker tillsammans med våra härliga aktivitetsledare.

 

Tidsåtgång: 1,5 timme.

Samlingsplats: Barnområdet i Hamra.

Pris: 295 kr/barn. 100 kr barn utöver första barnet.

Alla barnaktiviteter förbokas online eller via e-post skidskolan@tanndalen.com

 

Se aktivitetskalender för aktuella dagar och tider.

Barnområden

Barnens favoritområde heter Krokskogen och ligger mitt i systemet, med åkning i snälla backar, skogsbanor och lätthanterliga knappliftar. I Hamra finns ytterligare ett barnområde för de allra minsta åkarna. Här finns åkband, knapplift och roliga figurer i backen.

Femkamp

Utmana vänner och familj i femkamp. Alla tävlingar sker med skidor/bräda på fötterna. Vem vinner i Ski Cross, Parallellslalom, Speed ski, Self timer och längdhopp?

Krokstugan

Vill dina barn vila från skidåkningen innan resten av familjen är redo att ge sig för dagen? I Krokstugan i Tännporten finns en lekstuga som är öppen för alla barnfamiljer. Här finns även matsäcksstuga, toaletter, skipassförsäljning, kaffe och skidskolebokning.

Bärras bästa alpintips

Ploga

När man plogar så tänk på att böja lite på benen. Stå på båda fötterna i pjäxorna och få ihop skidorna fram och tryck ut hälarna så skidorna får en form av en pizzaslice eller glasstrut. Man kan sätta händerna på knäna eller hålla händerna framför sig. Ha blicken framåt.

Parallella skidor

När man vågar åka med lite mer fart åker man med skidorna bredvid varandra som två glasspinnar. När man svänger så kan man antingen göra en sladdande sväng eller en carvingsväng med hjälp av kanterna på skidorna. Händerna håller du framför dig eller tar hjälp och vrider med åt det håll du ska svänga åt i de stora svängarna.

Snowboard

Att åka snowboard kan kännas lite konstigt att sitta fast med båda fötterna. Tänk på att ha tyngden på det främre benet. Böj på benen och vrid överkroppen åt det håll du ska åka åt. Använd armarna och visa tydligt åt vilket håll du ska åt. Håll blicken långt bort och titta inte ner i snön.

Åka lift

När man börjar åka lift kan det vara lättast att hålla i knappen så blir avstigningen lättare innan man vant sig att flytta fötterna med skidor på sig. När du ska kliva på liften se till att skidorna pekar rakt upp i liftens färdriktning. Titta över axeln och vrida runt överkroppen, titta på liften på den sida som liften kommer, sträck händerna mot liften och sätt knappen mellan benen/under rumpan eller håll i knappen. Sitt inte på knappen då blir snöret längre, stå still på skidorna med vikt på båda fötterna och låt liften dra dig upp längs backen. När du kommer till avstigningen, tryck ner/bort liftknappen från kroppen och släpp den. Åk/gå snabbt åt sidan så inte nästa liftåkare släpper sin knapp på dig.

Bärras bästa längdtips

Skate

Vinkla ut fötterna som ”Kalle Anka” och dra fram skidorna som om man åker skridskor. Olika växlar beroende på lutning.

 

Tips: Testa utan stavar först.

Klassiskt

Luta dig lätt framåt, börja gå på skidorna för att få in rätt rörelse, tryck sedan ifrån för att börja åka

 

TIPS: Åk utan stavar

Stakning

Lyft händerna så att du får upp dom till ögonen, luta dig framåt tills stavarna tar i snön, dra tills händerna kommer till höften res dig då upp igen.

Utför

Kryp ihop som ett blåbär och ha blicken rakt fram, kör så det ryker!

Utforska

Fler aktiviteter

Här finns spännande och rofyllda aktiviteter för hela familjen!

Mat & nöje

Våra kockar vårdar traditioner och utvecklar menyer med lokala inslag.