Barnens Tänndalen

I Tänndalen gör vi vårt allra bästa för att barnen ska trivas.

Vi har alltid något roligt på gång! Här finns en mängd spännande aktiviteter att delta i. Vår populära maskot Bärra Blåbär är ofta med och ser till att det blir busigt kul.

 

Passa på att köpa Bärrabandet! Det kostar 250 kr och då ingår hela veckans barnaktiviteter. Bärrabandet säljs i Hamra Sportshop och Krokstugan i Tännporten.

Bärra Blåbär

Våran Maskot Bärra Blåbär tycker om att leka med alla barn i Tänndalen. Är du sugen på att åka skidor med honom eller kanske bara ge honom en kram?

 

Pris: Gratis


När: Onsdagar i Hamra kl. 14.30

Grilla med Bärra

Ta på dig mössa och handskar och busa med Bärra Blåbär. Här leker vi lekar, grillar marshmallows och har det superkul med vår maskot Bärra Blåbär. 

 

Pris: 80 kr/barn.

 

När: Onsdagar kl. 16.30-17.30.


Bokas: I Hamra Sportshop, Krokstugan eller receptionen i Ski Lodge innan kl. 12.00 samma dag.

 

Samling: Vid blåbärsplanket i Hamra.

Barndisco

Barnens eget disco i Hamra. Här dansar vi till skön musik, leker lekar, äter popcorn, dricker saft och gör ansiktsmålning.

 

Pris: 80 kr/barn.

 

När: Torsdagar kl. 18.00-19.00.


Bokas: I Hamra Sportshop, Krokstugan eller receptionen i Ski Lodge innan kl. 12.00 samma dag.

 

Samling: Vid receptionen i Ski Lodge.

Sunmaidkampen

Sunmaidkampen äger rum i nedre delen av Hamra. Här är det en skog av käppar som det gäller att ta sig igenom för att sedan göra den snyggaste målgesten. Pris till alla deltagare.

 

Pris: 50 kr/barn.

 

När: Torsdagar kl. 15.00-16.00.


Bokas: På start i backen på tävlingsdagen.


Samling: Blåbärslandet/barnområdet i Hamra.

Bärras kalas

Vår maskot Bärra Blåbär fyller år varje vecka och det vill vi såklart fira. Hjälp oss att göra ett överraskningskalas till honom. Här försöker vi sätta bladen på Bärra, leker lekar, blåser ballonger och så bjuds det på blåbärsmuffins och saft.

 

Pris: 80 kr/barn.

 

När: Tisdagar kl. 16.30-17.30.


Bokas: I Hamra Sportshop, Krokstugan eller receptionen i Ski Lodge innan kl 12.00 samma dag.

 

Samling: I receptionen, Ski Lodge .

Fredagsutmaningen

Utomhusutmaningar för alla barn och ungdomar. Här löser vi knepiga uppgifter och kör olika typer av stafetter, så värm upp benen & ladda hjärnan med energi och häng med oss ut i snön!

 

Pris: 80 kr/barn.

 

När: Fredagar kl. 15.00-16.00.


Bokas: I Tänndalen Sportshop, Krokstugan eller receptionen i Ski Lodge innan kl. 12.00 samma dag.

 

Samling: Vid blåbärsplanket i Hamra.

Barnområden

Barnens favoritområde heter Krokskogen och ligger mitt i systemet, med åkning i snälla backar, skogsbanor och lätthanterliga knappliftar. I Hamra finns ytterligare ett barnområde för de allra minsta åkarna. Här finns åkband, knapplift och roliga figurer i backen. Här finns roliga tävlingar med bara vinnare.

Krokstugan

Vill dina barn vila från skidåkningen innan resten av familjen är redo att ge sig för dagen? I Krokstugan i Tännporten finns en lekstuga som är öppen för alla barnfamiljer. Här finns även matsäcksstuga, toaletter, skipassförsäljning, kaffe och skidskolebokning.

Bärras bästa alpintips

Ploga

När man plogar så tänk på att böja lite på benen. Stå på båda fötterna i pjäxorna och få ihop skidorna fram och tryck ut hälarna så skidorna får en form av en pizzaslice eller glasstrut. Man kan sätta händerna på knäna eller hålla händerna framför sig. Ha blicken framåt.

Parallella skidor

När man vågar åka med lite mer fart åker man med skidorna bredvid varandra som två glasspinnar. När man svänger så kan man antingen göra en sladdande sväng eller en carvingsväng med hjälp av kanterna på skidorna. Händerna håller du framför dig eller tar hjälp och vrider med åt det håll du ska svänga åt i de stora svängarna.

Snowboard

Att åka snowboard kan kännas lite konstigt att sitta fast med båda fötterna. Tänk på att ha tyngden på det främre benet. Böj på benen och vrid överkroppen åt det håll du ska åka åt. Använd armarna och visa tydligt åt vilket håll du ska åt. Håll blicken långt bort och titta inte ner i snön.

Åka lift

När man börjar åka lift kan det vara lättast att hålla i knappen så blir avstigningen lättare innan man vant sig att flytta fötterna med skidor på sig. När du ska kliva på liften se till att skidorna pekar rakt upp i liftens färdriktning. Titta över axeln och vrida runt överkroppen, titta på liften på den sida som liften kommer, sträck händerna mot liften och sätt knappen mellan benen/under rumpan eller håll i knappen. Sitt inte på knappen då blir snöret längre, stå still på skidorna med vikt på båda fötterna och låt liften dra dig upp längs backen. När du kommer till avstigningen, tryck ner/bort liftknappen från kroppen och släpp den. Åk/gå snabbt åt sidan så inte nästa liftåkare släpper sin knapp på dig.

Bärras bästa längdtips

Skate

Vinkla ut fötterna som ”Kalle Anka” och dra fram skidorna som om man åker skridskor. Olika växlar beroende på lutning.

 

Tips: Testa utan stavar först.

Klassiskt

Luta dig lätt framåt, börja gå på skidorna för att få in rätt rörelse, tryck sedan ifrån för att börja åka

 

TIPS: Åk utan stavar

Stakning

Lyft händerna så att du får upp dom till ögonen, luta dig framåt tills stavarna tar i snön, dra tills händerna kommer till höften res dig då upp igen.

Utför

Kryp ihop som ett blåbär och ha blicken rakt fram, kör så det ryker!