Pismaskinsförare sökes

Vi söker maskinförare med snöabstinens

SÖKES: PISTMASKINSFÖRARE MED SNÖABSTINENS FÖR KORT INHOPP I TÄNNDALEN.

Jobbar du vanligtvis i Åre, Sälen, eller annan skidort som pistmaskinsförare, men känner att det börjar klia i fingrarna efter att få börja pista redan nu? Vi söker en passionerad pistmaskinsförare som vill hjälpa oss att kickstarta säsongen i Tänndalen.

Om tjänsten

Du är en erfaren pistmaskinsförare som brinner för att skapa en härlig skidåkningsmiljö för våra skidnödiga gäster. Du gillar att jobba i snabbt tempo och är lite av pistmaskinförarnas Usain Bolt (vi vill ju att säsongen ska dra igång så fort det bara går). Du har förmodligen redan en anställning hos en annan skidort, men kan inte vänta tills de får snö – du måste få pista nu, nu, nu!

Arbetsuppgifter

• Schakta ut snö i backen från vår stora snöhög (25 000 kubikmeter äkta snö som vilat under ett täcke hela våren och sommaren).

• Pista så att snön yr!

Anställningsform

En vecka.

Maila din ansökan till wille.jonasson@tanndalen.com

Vi sparar snö

I våras schaktade vi ihop 25 000 kubikmeter snö i en stor hög. Snön är täckt med dubbla lager geotextilduk som har en Goretex-liknande funktion. Snöhögen har sparas under sommaren och lagom till höstlovet schaktar vi ut den i skidbacken igen. Sparad snö, snökanonsnö och förhoppningsvis natursnö kommer ge fina förutsättningar för skidåkning på höstlovet.

Två föräldrar håller ett barn i handen och åker skidor tillsammans ner för backen

Sveriges längsta skidsäsong

Tänndalen har en av Sveriges längsta skidsäsonger med skidåkning från oktober till maj. Välkommen till Tänndalen och en ny, ovanligt lång, skidsäsong.

Skidåkning i Tänndalen

Tänndalens alpina värld är en gnistrande vit snöbuffé full av delikatesser på höga och snösäkra höjder. Varje vinter singlar fyra-fem meter natursnö ner över skidområdet, som sträcker sig genom hela dalgången från Hamra i väster till Svansjön i öster.

Utförsåkning

Det alpina skidsystemet i Tänndalen serverar hela 54 omväxlande nedfarter, både ovan och nedanför trädgränsen.

Längdskidåkning

Genom dalgångar och över högfjällsterräng ringlar sig Funäsfjällens spårsystem med totalt 300 kilometer preparerade längdspår.

Hamra Syd

Ett nyöppnat skidområde utan både liftar och preparerade nedfarter. Här är det offpist och topptur som gäller!