Skidåkning för alla

Ny lift och ny skidbacke med belysning som möjliggör skidåkning för alla.

Den 17 december 2021 öppnar vi mer skidåkning i Tänndalen. Idrottsföreningen Tänndalens IF bygger en ny knapplift, en ny grön skidbacke och ny belysning i fyra nedfarter. Allt detta utformas för skidåkare med bestående funktionsnedsättningar med fokus på barn och ungdomar. Den nya verksamheten kommer att ske i både organiserad och spontan form med bland annat funktionell skidskola samt prova-på-aktiviteter med utbildade ledare. Den nya liften och nedfarten kommer naturligtvis vara öppen för övriga gäster också.

Sitski Jacob

 

Fjällnerv

Fjällen ingjuter oss med liv. Tömmer våra huvuden på tankar, fyller lungorna med frisk luft och hjärtat med glädje och styrka. Dess kraft går inte att förneka. Hade det varit möjligt hade vi tappat den på butelj och sålt den i matbutiken. Till dess att det är görbart (förhoppningsvis aldrig) skryter vi om våra svängar i pudersnön och på kvällskvisten njuter vi framför den sprakande braskaminen.

 

Jacob Carlsson är en återkommande besökare och ambassadör i Tänndalen. Han inmundigar fjällen genom att susa nedför backarna med sin sitski. En eller ett par kanelbullar slinker också ner.

 

Hur du inmundigar fjällen är mindre viktigt. Det är att du gör det och hittar din egen fjällnerv som är det fina.

Karta ny lift & nedfart

Förstora karta

Fler nyheter

Fler belysta nedfarter!

Kvällsskidåkning

Kvällsskidåkning

I vinter får kvällsåkarna en ännu bättre upplevelse och fler belysta nedfarter!

Hamra Skidtradition

Topptursskidor i limiterad utgåva från Hamra Sportshop.

Bilder från bygget

Med stöd från