Barnens favorit

Till Tänndalen kommer många för magisk skidåkning på både längden och tvären. Man njuter av allt fjällnaturen har att ge och av tiden tillsammans. Men här finns också ett glatt lurvigt blåbär.

Här i fjällen säger vi ofta att alla är våra vänner. En av höjdpunkterna, särskilt om man är mindre är att skaffa sig nya fjällkompisar. Det gör upplevelsen lite större och man lär sig ofta att åka skidor eller snowboard bättre tillsammans. I Tänndalen finns dessutom ett lurvigt blåbär att lära känna i skidbacken.

Bärra i Blåbärsskogen

I Tänndalen ligger Blåbärslandet och Krokskogen. Där hittar du både åkning för de allra modigaste nybörjarna till de snällaste backarna. Där bor också Bärra Blåbär, ett av Sveriges få levande lurviga blåbär!

 

Runt om i skogarna här i Härjedalen hittar du miljontals med blåbär, men Bärra är unik. Ett skidproffs som är snällare än självaste Bamse. För att visa och lära ut det magiska med skidåkning har Bärra byggt Blåbärslandet med både rullband och en backe perfekt för både störtlopp och långa svängar. Eftersom Bärra är uppvuxen i fjällen kommer skidåkningen nästan naturligt. Men för alla som vill lära sig finns Bärra där för att stötta och ge bra tips. Han vet hur läskigt det kan kännas att stå där på toppen med darriga ben som känns som blåbärssylt. Med träning kan man jobba bort rädslan och ta sig an backarna som ett proffs.

 

Under vintern anordnar Bärra Blåbär aktiviteter flera gånger i veckan och alla barn är välkomna att delta.

  

Läsvärt om Tänndalen