Skandinaviens mest omtyckta skidort

När besökarna får säga sitt är beskedet solklart, de mest omtyckta skidorterna i Skandinavien ligger i Funäsfjällen. För andra året i rad får dessutom Tänndalen högst betyg och utses därmed till Skandinaviens bästa skidort.

Det är 4500 fjällbesökare som fått ange hur villiga de är att rekommendera en skiddestination och sätta betyg på sin upplevelse. Och i toppen ligger alltså Tänndalen. Detta är framröstat i en oberoende undersökning genomförd av analysinstitutet Nordic Bench.

 

Den visar att det framförallt är anläggningens välpreparerade nedfarter, bekväma boende, fina längdspår och upplevt värde för pengarna som gör att just Tänndalen utmärker sig mest. Dessutom rankas grannarna Ramundberget och Funäsdalen på andra respektive tredje plats i undersökningen vilket verkligen visar att Funäsfjällen har lyckats med att utvecklas som destination och skapa minnesvärda upplevelser.

En äkta fjällby med mysig atmosfär

Undersökningen är lite av ett bevis på att det inte nödvändigtvis är storlek eller antalet fallhöjdsmeter som är det viktigaste när det kommer till hur bra en skidort är och hur mycket den uppskattas av sina gäster.

 

- Jag är oerhört stolt att jobba här med alla våra medarbetare och tillsammans leverera service och bemötande i toppklass till våra besökare, säger Rasmus Bent, anläggningschef i Tänndalen.

 

Rasmus berättar att de jobbar mycket med att rekrytera personal lokalt för att ha medarbetare som både känner till och bryr sig om områdets möjligheter, både till fjälls och nere i dalgången. En lite mer personlig och genuin fjälldestination helt enkelt.

 

Just Tänndalen som fjällby har något för alla som är ute efter en mysig atmosfär i äkta fjällmiljö med aktiviteter för hela familjen. Och inte minst varierad skidåkning med böljande terräng i både välskötta nedfarter och liftnära offpist.

Krispigt vinterklimat och lojala besökare

Om det snöat under natten lämnas området kring Svansjöliftarna opistade tills all pudersnö åkts upp och kommande säsong kommer anläggningen lägga lite extra krut på sin skicrossbana. Närområdet har även fantastiska möjligheter till natursköna toppturer att erbjuda med hela 60 toppar på över 1000 meters höjd.

 

Samtidigt finns det gott om boenden med nära till backen, 300 kilometer av preparerade längdskidspår både i dalen och uppe på fjället och framförallt ett krispigt vinterklimat med en ovanligt lång skidsäsong.

 

Att besökarna som visar stor lojalitet, rekommenderar orten till andra och kommer tillbaka visar att  anläggningarna i Funäsfjällen tillsammans med lokala verksamheter, permanent bosatta och besökare skapar en plats med härlig känsla som folk vill komma tillbaka till.

 

Text: Gabriella Edebo

Läsvärt om Tänndalen