Mat & nöje

I Tänndalen är maten i fokus! Våra kockar vårdar traditionerna och utvecklar menyer med lokala inslag av vilt, fisk, bär och svamp.

Gemensamt för alla Tänndalens restauranger är den höga kvaliteten, närproducerade råvaror och inspirationen från fjällets smaktradition. Vi erbjuder olika alternativ – allt för att din skidsemester ska bli så välsmakande som möjligt!

Ski Lodge Kök & Bar

Populära Ski Lodge Kök & Bar drivs i egen regi och är en naturlig samlingspunkt för hela f ...

Buskvallen Inn

I 30 år har Buskvallen Inn serverat varm mat till frusna vinterfantaster. Här serveras pop ...

Fika & lättare lunch

White on the hill

Öppet kl. 10.00-16.00, torsdag-söndag.

 

I backen vid Svansjöliften ligger ”White on the hill” som är den självklara platsen för vila och värme, för samtal om allt från livets mening till dagens bästa åk, för tyst dagdrömmeri med utsikten som sällskap.

 

White on the hill serverar omeletter med goda tillbehör och sött till kaffet. Inga engångslösningar används bara fat och muggar i emalj och bambu. 

 

Här är du välkommen när liftarna har öppet och blir du sittande en stund är det bara rolig. 

 

På instagram: @whiteonthehill hittar du mer om öppettider, meny och allt annat som händer.

 

Vi ses!

Buskvallen Café

Öppet dagligen kl. 09.00-15.00.

 

Vad passar bättre än en kopp varm choklad med vispgrädde eller något annat värmande under en lång dag i backen?

 

Buskvallen Café är ett litet familjärt café med "gofika". Här serveras bland annat nygräddade kanelbullar och matiga mackor.

 

Här kan ni även köpa skipass och spårkort.

 

Tel: 0684-155 00

E-post: bokning@tanndalen.com

Våffelvallen

Öppet torsdag-lördag kl. 11.00-15.00 från vecka 7. (Stängt 21-23 mars). Abonnerat 29 mars.

 

Våffelvallen är en dold liten pärla mellan 6-stolsliften i Hamra och Hamraliften. Här kan du avnjuta frasiga våfflor på gammeldags vis tillsammans med en kopp rykande kaffe eller varm choklad.

 

"När flaggan är i topp finns det kaffe med dopp"

 

Tel: 0684-155 00 eller 070-388 11 84

Restauranger

Hamra Öl & Pizzabar

Öppet dagligen från kl. 14.00

 

Här hittar du ett gediget utbud av olika ölsorter och stenugnsbakade pizzor. Pizzorna finns även för avhämtning – perekt att ta med till lägenheten eller stugan efter en lång dag i backen.

 

Tel: 0684-155 00

TP Restaurang & Bar

Öppet dagligen kl. 10.00-16.00 för fika och lunch.

 

TP Restaurang & Bar är en Fast Food krog. Ofta lite stimmig med ungdomar och stressade föräldrar. Menyn är American Fast Food, dvs burgare, kyckling tex-mex osv. I Cocktailbaren är det också amerikansk inriktning på ölen, vinet och spriten. I baren kan man fika, äta eller bara ta något att dricka.Vi har runt 60 sittplatser i restaurangen.

 

Hoppas vi ses i snön!!

 

Tel: 0684-155 00 eller 070-201 74 61

E-post: fjalltrixbcd@gmail.com

Forbonden

Stängt tillsvidare pga sjukdom!!!

 

Wärdshuset Forbonden är den äldsta och kanske mysigaste restaurangen med gott om plats (150 sittplatser) att fika, luncha eller bara dricka något varmt eller kallt framför vår öppna eld. Menyn består av dagens rätt samt ett flertal á la carte rätter.

 

Hoppas vi ses i snön!!

 

Tel: 0684-155 00 eller 070 201 74 61

Flippin Joe

Öppet dagligen kl. 09.00-14.00.

 

Flippin Joe flyttar tillbaka till Svansjön! Längst ner i Svansjön hittar ni skiduthyrning, butik och restaurang. Här serveras grymma burgare, stora skratt och smarrig läskeblask.

Grillen

Grillen är ett nytt grillhak på altanen utanför Ski Lodge Tänndalen. Här serveras burgare och läcker grillmat för hungriga skid- och snowboardåkare.

Afterski

Musikunderhållning och pjäxdans på Ski Lodge Kök & Bar.

Hamra Närköp & Deli

Hamra Närköp återuppstår i ny skepnad. Nu med en stor delikatessavdelning i samarbete med Bruksvallarnas Rökeri. Förutom ett bassortiment av livsmedel hittar ni nu också ett större utbud av lokala delikatesser.

 

Öppet dagligen 4 feb - 4 maj kl. 09.00-18.00.

Smaken av sommar

I Tänndalen är maten i fokus! Våra kockar vårdar traditionerna och utvecklar menyer med lokala inslag av vilt, fisk, bär och svamp.