Mat & nöje

I Tänndalen är maten i fokus! Våra kockar vårdar traditionerna och utvecklar menyer med lokala inslag av vilt, fisk, bär och svamp.

Gemensamt för alla Tänndalens restauranger är den höga kvaliteten, närproducerade råvaror och inspirationen från fjällets smaktradition. Vi erbjuder olika alternativ – allt för att din skidsemester ska bli så välsmakande som möjligt!

Ski Lodge Kök & Bar

Populära Ski Lodge Kök & Bar drivs i egen regi och är en naturlig samlingspunkt för hela f ...

Buskvallen Inn

I 30 år har Buskvallen Inn serverat varm mat till frusna vinterfantaster. Här serveras pop ...

Fika & lättare lunch

White on the hill

Öppnar till vintersäsongen 2018-19.

 

I backen vid Svansjöliften ligger ”White on the hill” som är den självklara platsen för vila och värme, för samtal om allt från livets mening till dagens bästa åk, för tyst dagdrömmeri med utsikten som sällskap. Och såklart för att äta gott, dricka gott och ha det gott. 

 

I Tänndalen visar naturen vad som är viktigt på riktigt. Som att tänka lokalt, vara rädd om råvarorna och värna om miljön. 

 

White on the hill serverar omeletter med goda tillbehör, mackor och sött till kaffet. Inga engångslösningar används bara fat och muggar i emalj och bambu. 

 

När aprilsolen värmer sitter du i en snögrop och äter gott från grillen. Kaffe, te och choklad med hemlig knorr rundar av och värmer extra. Här är du välkommen när liftarna har öppet och blir du sittande en stund är det bara rolig. 

 

På INSTA: @whiteonthehill hittar du mer om öppettider, meny och allt annat som händer.

 

Vi ses!

Buskvallen Café

Öppet dagligen från 20/12.

 

Vad passar bättre än en kopp varm choklad med vispgrädde eller något annat värmande under en lång dag i backen?

 

Buskvallen Café är ett litet familjärt café med "gofika". Här serveras bland annat nygräddade kanelbullar och matiga mackor.

 

Här kan ni även köpa skipass och spårkort.

 

Tel: 0684-155 00

E-post: bokning@tanndalen.com

Våffelvallen

Våffelvallen är en dold liten pärla mellan 6-stolsliften i Hamra och Hamraliften. Här kan du avnjuta frasiga våfflor på gammeldags vis tillsammans med en kopp rykande kaffe eller varm choklad.

 

"När flaggan är i topp finns det kaffe med dopp"

 

Tel: 0684-155 00 eller 070-388 11 84

Restauranger

Hamra Öl & Pizzabar

Öppet dagligen från 20/12.

 

Här hittar du ett gediget utbud av olika ölsorter och stenugnsbakade pizzor. Pizzorna finns även för avhämtning – perekt att ta med till lägenheten eller stugan efter en lång dag i backen.

 

Tel: 0684-155 00

TP Restaurang & Bar

Öppet dagligen från 20/12.

 

På TP rest & bar serverar vi en Italieninspirerad meny med 4 sorters pastarätter, varma Foccacia mackor och heta soppor. Naturligtvis har vi kvar Schnitzel, Burgare, Fajitas, Räkmacka, Fish and Chips och en smaskig Club Sandwich. Du beställer i baren och blir serverad maten vid bordet. Kommer du ensam finns det plats att äta i cocktailbaren eller kanske bara ta nåt att dricka.

 

Fikasortimentet tar vi från bagarna i Funäsdalen men vi har även lite eget hemfixat. Säsongen startar när snön ligger i den mängd som gör att våra långa liftar snurrar som de ska och fortgå till nästan maj.

Kvällsserveringar och live after ski kommer annonseras på restaurangen och via flygblad.

Välkomna till oss på TP!!

 

Tel: 0684-155 00 eller 070-201 74 61

E-post: fjalltrixbcd@gmail.com

Forbonden

Öppet dagligen från 20/12.

 

Forbonden får denna säsong en revival med god och vällagad Dagens Husman samt en á la carte med både små och stora rätter på menyn. Forbonden är områdets äldsta restaurang och har alltid varit mycket omtyckt – det hoppas vi att den kommer att fortsätta vara.

 

Du får gärna slinka in och värma dej och kanske ta nåt att dricka, förslagsvis sätter du dig vid öppna spisen.

Välkommen till Wärdshuset Forbonden

 

Tel: 0684-155 00 eller 070 201 74 61

Smaken av sommar

I Tänndalen är maten i fokus! Våra kockar vårdar traditionerna och utvecklar menyer med lokala inslag av vilt, fisk, bär och svamp.