Sju toppar

Seven Summits i Tänndalen

Att bestiga den högsta toppen på världens sju kontinenter är en av de största utmaningarna för bergsklättrare och kallas ofta The Seven Summits (de sju topparna). Nu kan du också bestiga de sju topparna, men i något mindre skala!

I terrängen ovanför Tänndalens skidområde finns flera spännande toppar där vi har placerat ut topprösen med namn på de topparna som ingår i Seven Summits. Ta på dig bra skor, packa ryggsäcken med matsäck och ge er ut på toppjakt! När ni samlat alla sju topparna kan ni kvittera ut en fin medalj i receptionen.

Startplatser

Du kan starta toppjakten på två ställen: antingen tar ni bilen upp till fjällparkeringen vid Svansjön eller så börjar ni med att åka Hamra Komfort och utgår från liftens toppstation. Karta och färdbeskrivning hämtas ut i Ski Lodge Tänndalen. 95 kr/karta.

Mer information

Hitta rätt

Med grundläggande kartkunskap kan du navigera rätt med hjälp av kartan som du får i receptionen.

Fyra av topparna ligger i själva liftområdet medan tre ligger strax utanför. Det går inte stigar upp på alla toppar så räkna med att bitvis få gå i obanad terräng.

Medalj

När du bestigit alla toppar så kan du hämta ut ett pris!

På varje topp finns en stämpel och när du samlat alla sju toppar visar du upp stämpelkortet i receptionen och kan kvittera ut en fin medalj!

Fler barnaktiviteter

Lämmelstigen

En häftig äventyrsstig för barn uppe på fjället i Tänndalen.

Tänndalen Fjällcykelpark

Porlande bäckar, förförande vyer och släta, sandiga cykelleder för hela familjen.

Klättervägg utomhus i Tänndalen, en tjej klättrar och en kille håller i säkerhetslinan.

Klättring

Klättring på klättervägg utomhus, med vidunderlig utsikt! Kul för hela familjen.