Tänndalsmodus

En film om livet

Det här är en film om hur en skidort fungerar, bakom kulisserna. Men det är också en film om något mycket större. Om att hitta mening i tillvaron. Om vänskap och relationer. Och om hur en plats påverkar oss, oavsett om vi stannar en vecka, en säsong eller ett helt liv.

Trailers

Om Tänndalsmodus

Filmens syfte

Vad är det som gör en skidort till en älskad skidort? Flest antal liftar, flashigast afterski, snabbmatskedjor i backen eller en nybyggd flygplats?
För oss handlar det om något mycket större. Det handlar om människorna på platsen. Människorna som brinner för det de gör och älskar att dela med sig. Gott om snö, krispig kyla, roliga backar, mil efter mil av välpreparerade längdspår, utmanande off-pist och mysiga restauranger ser vi som bonus.

Världspremiär

Den 31 oktober var det exklusiv förhandsvisning i Tänndalen. Filmen visades på storbildskärm i Ski Lodge Tänndalen med tillhörande mingel och tilltugg. Ca 170 personer såg filmen på premiären och det blev en underbar kväll för både Tänndalingar och tillresta.

Snabbfakta

ikon

9 Tänndalingar

ikon

Världspremiär 31/10-2019

ikon

Inspelat vintern 2019

ikon

Filmens längd 21 min

ikon

Producerat av Panama Studio

ikon

Avsändare Tänndalen

Teamet i och bakom filmen

Människorna

I filmen möter vi ett antal Tänndalingar som delar med sig av sina tankar om arbete, vänskap, meningen med livet och om kärleken till en plats. Vi träffar allt ifrån liftlegender som jobbat i Tänndalen i 45 år till unga tjejer som gör sin andra vintersäsong. 

Teamet

Panama Studio är en kommunikationsbyrå från Falun som består av Per Hagdahl, Stefan Grimberg och ett gäng kompetenta filmskapare. Panama står för idé och produktion till den här dokumentärfilmen, som är skapad tillsammans med Skandinaviens bästa skidort, Tänndalen.  

Kontakt

Frågor om filmen och pressmaterial. Kontakta: wille@tanndalen.com

Filmvisning på eget event eller spridning i egna kanaler. Kontakta: wille@tanndalen.com