Längdskidåkning

300 km längdspår i dalgång och på högfjäll.

Genom dalgångar och över högfjällsterräng ringlar sig Nordic Ski Center – 300 kilometer preparerade längdspår. Systemet är byggt så att du alltid har längdskidåkning i världsklass i din närhet. Dessutom finns 450 kilometer rösade leder. I Tänndalen, Funäsfjällen finns ypperliga förutsättningar för träning, motion och rekreation. Du kan starta var som helst i Funäsfjällen. Hela spårsystemet är väl skyltat med avståndsskyltar, kartor och raststugor. Här finns möjlighet att hitta sin egen favorit och njuta fullt ut av längdskidåkningen.

Spårkort & spårstatus

Spårkortet gäller i hela Nordic Ski Center - 300 km längdspår.

Skidskola - längd

Nybörjare, glada motionärer eller vasaloppsåkare – alla är välkomna till oss!

Tips för längdåkare!

Spåren

Nordic Ski Center är världens längsta sammanhängande längdspårsystem som följer dalgångarna och fjällen i hela Funäsfjällen. Samtliga spår prepareras med pistmaskin och är öppna för både för klassisk och fristilsåkning/skate.

Våffelstugor

I Funäsfjällen finns ett flertal våffelstugor på fjället. Vår favorit är Andersborg som ligger vid Skarvarna. De rösade lederna dit går uppe på högfjället och öppnar under vecka sju. Leden till Andersborg bjuder på vidsträckta vyer och väl på plats finns frasiga våfflor och fika i mysig fjällmilö.

 

Att ta sig upp på fjället på annat sätt än med lift eller för egna ben är inget problem. Snövesslan avgår med jämna mellanrum från Tänndalen by (bakom Tänndalens Skiduthyrning) och stannar utanför Andersborgs Våffelstuga.

 

Fikaspåret

Fikaspåret är ett längd/promenadspår som startar vid Ski Lodge Kök & Bar och fortsätter förbi områdets restauranger/caféer innan det vänder tillbaka

Var hittar du den bästa kanelbullen?

Mat & nöje

Våra kockar vårdar traditioner och utvecklar menyer med lokala inslag.

Turskidåkning

450 km rösade leder för turskidåkning!

Rekommenderat boende

Pinnens Fjällgård

Här bor du i mysiga lägenheter, några är dessutom helt nybyggda. 5-18 bäddar/lägenhet.

Hjortronet

Moderna och ljusa sexbäddslägenheter med egen balkong/altan i söderläge.

Murklan

Trevliga lägenheter för den mindre familjen. Lägenheterna är 38 kvm med 2+2 bäddar.