Stormaktiviteter

Stormaktiviteter i Tänndalen

Blåsigt, kallt och härligt!

Tänndalen är en riktig fjällby! Här ligger vinden på lur. Men vi är beredda. När det blåser på kalfjället åker vi skogsåkning, tar en mysfika eller leker i snön. Här är vädret aldrig dåligt. Bara omväxlande.

Nedan har vi samlat ett gäng aktiviteter som du kan aktivera dig med när det blåser så mycket att de långa liftarna inte kan köras.

Stormaktiviteter

Skidåkning i lågzon

Våra knappliftar och stormliftar går i lågzon nedanför trädgränsen. Där blåser det inte lika mycket som uppe på fjället vilket innebär att dessa liftar kan hålla öppet även riktigt blåsiga dagar. Giltigt Skipass krävs.

Hamra Syd

Topptur och offpistskidåkning i Hamra Syd. Här finns inga liftar som stänger pga busväder. Här går man upp med egna ben. Utrustning finns att hyra i Hamra Sportshop. Giltigt Skipass krävs.

Tdidag

På tdidag.com hittar aktuell information. Väderstationer, liftstatus, öppna backar, aktiviteter, menyer, webbkamera, kartor, spåstatus med mera. Här köper du även Skipass och spårkort.

Kläm & känn på pistmaskin

Kläm, känn och provsitt skidområdets häftigaste fordon. Är du riktigt snäll kanske du till och med får åka med på en liten åktur i pistmaskinen. Gratis. Utanför Ski Lodge Tänndalen.

Skida till mysfikat

Fikaspåret även kallat Liftslingan är ett längd/promenadspår som går nere i dalen och passerar flera mysiga fikaställen. Start utanför Ski Lodge Tänndalen. Var hittar du den bästa kanelbullen?

Man som sätter upp skylt om lavinfara

Fler aktiviteter

Provkör miniskoter och träffa skidpatrullen utanför Ski Lodge Tänndalen. Testa topptursutrustning och prova på topptur med Hamra Sportshop.

Mat & fika

Värm dig inomhus med en härlig långlunch eller gofika i någon av områdets mysiga restauranger. Kanelbulle och varm choklad är extra gott en blåsig dag!

Glada barn som leker i nysnö

Veckoprogram

Många av våra ordinarie aktiviteter går att genomföra trots att det blåser hårda vindar.  Välj vecka och dagens datum i kalendern.