Fjällcykling i Tänndalen

Fjällcykling

Att cykla i fjällen är en alldeles särskild upplevelse med porlande bäckar, förförande vyer och släta sandiga cykelleder.

Har du provat att cykla mountainbike på kalfjället med utsikt över hela fjällvärlden? Inte? Då har du en speciell upplevelse framför dig! I Tänndalen finns cykelleder för både nybörjare och mer inbitna. Alla leder har en sak gemensamt, nämligen att de tar dig helt eller delvis upp på högfjället där det bjuds på storslagna vyer och härligt flyt.

Leder för alla smaker

I dagsläget finns fjorton stycken leder i Tänndalen Fjällcykelpark och ett stort teknikområde. Lederna har olika karaktär men de flesta kan cyklas av hela familjen. Här finns allt ifrån gröna leder med svag lutning för familjens yngsta cyklist till slingrande flytstigar där ditt eget tempo styr hur fort och stort du vill cykla.

 

 

Tänndalen Fjällcykelpark

Fjällcykling är mäktigt, skojigt och pittoreskt på samma gång. Tänndalen Fjällcykelpark bjuder på hisnade utblickar med naturliga fjällstigar, nerviga utförsleder och flytleder som slingrar sig fram på kalfjället ovanför trädtopparna.

Vett och etikett

Här listar vi de viktigaste sakerna du bör ha koll på när du ska cykla på fjället.

Lederna

Flytstigar

Flowiga kurvor och härlig utförscykling som passar hela cykelfamiljen.

Stigcykling

Att cykla stig och cross-country i Tänndalen är en naturupplevelse!

Teknikområde

Ett stort teknikområde för alla oavsett ålder utanför Ski Lodge Tänndalen.

Mer fjällcykling