Stigcykling

Cross Country

Stigcykling på fjället i Tänndalen Fjällcykelpark

I Tänndalen Fjällcykelpark finns cross country-cykling för alla nivåer. Här kan du cykla stig med hela familjen eller det snabba kompisgänget. Vi har gröna, blåa och röda xc-leder samt en skills area där du kan träna din teknik. Att cykla stig i Tänndalen är en naturupplevelse!

Ledbeskrivning Cross Country

Vigelstigen

Svårighetsgradering: Grön & blå

En ny grön cross-country led med blåa mer utmanande inslag. Leden är ca 3 km lång och bjuder på härlig tillrättalagd fjällcykling och underbar fjällutsikt.

Fjällfeeling

Svårighetsgradering: Grön

Fjällfeeling är en 1 km lång grusad och maskingrävd mtb-led som slingrar sig fram på högfjället. Leden har grön svårighetsgrad och passar hela familjen.

Fjällblå

Svårighetsgradering: Blå

Fjällblå är en härlig xc-led på fjället. Leden är maskingrävd och bjuder på härligt flyt ett roligt träningspass. Leden är ca 2 km lång och slingrar sig fram uppe på fjället.

Fjällräven

Svårighetsgradering: Röd

Fjällräven är en singletrack som slingrar sig fram på högfjället. Svårighetsgraden är röd och cyklingen är bitvis teknisk. Leden är ca 3 km lång och bjuder på underbar fjällutsikt.

Innan du ger dig ut

Teknikområde

I teknikområdet kan alla, oavsett ålder eller erfarenhet träffas för att utveckla sin cykling. Här finns bland annat balansträning, kurvträning och utmanande hopplinjer.

Flytstigar

Flowiga kurvor och härlig utförscykling som passar hela cykelfamiljen.