Lavininformation

Lavinfara & lavinterräng

Tänndalen bekämpar lavinfara i lavinterräng dit man kan glida från en öppen lift/nedfart tillbaka till en öppen lift/nedfart samt i Hamra Syd.

Bekämpningen bedrivs i första hand med sprängämne. Trots det kan man aldrig helt säkert säga att dessa sluttningar är säkra att åka i. Vi lämnar daglig information om vilka åtgärder som vi genomfört/planerar genomföra samt en kort textbedömning av aktuellt läge.

All skidåkning utanför märkta och preparerade nedfarter anses som offpist och sker med eget ansvar. Följ skyltarna, markeringarna och lavininformation. Alla som färdas i opreparerad terräng ska besitta god kunskap om bedömningen av lavinfara.

Lavininformation

Datum: 2024-04-12 Tid: 09:00

Under natten har snön återfryst ovan trädgräns och en hård skare har bildats. Under dagen kommer temperaturen övergå till plusgrader och snön kommer bli mjuk. Var försiktig i anslutning till hängdrivor. I värmen släpper de lättare.

Lavinfara

Respektera alltid indikerad lavinfara och lavininformation och försäkra dig om att du har den kunskap som krävs för att bege dig utanför markerade områden och för bedömningen av lavinfara. I terräng med 25-30 graders lutning eller mer är risken ständigt närvarande, även om andra har åkt skidor i området.

Lavinprognoser.se

I de områden som ligger utanför de områden man når genom att glida från och tillbaka till en öppen lift/nedfart bedrivs ingen bekämpning och lavinprognoser utförs av Naturvårdsverket.

Offpist & topptur

Om du gillar kickar, storslagen natur och härlig skidåkning så har du kommit helt rätt. I Tänndalens skidområde finns gott om offpist och fjälltopparna är alltid nära.

Guidebyrån

60 fjälltoppar över 1000 meter och häftiga sluttningar som passar perfekt för offpist och topptur i vintersolen.

Hamra Syd

Tänndalens första skidområde har öppnat på nytt! I Hamra Syd är det topptur och offpist som gäller.

RECCO

Tänndalens alpina skidanläggning är utrustad med RECCO:s lavinräddningssytem.