Buda hem säsongens första åk!

Först i backen vintern 2024-2025!

Ingen liftkö, orörd manchester – och hela backen för dig själv innan alla andra.

En lång skidsäsong är över. Men lagom till höstlovet den 26/10-2024 drar vi igång igen. Och i år har du chansen, tillsammans med dina kompisar eller din familj, att vara med i vår auktion ”Första åket”. Där får ni buda om att få ta de allra första skären den kommande säsongen i Tänndalen. Förutom att ni blir först att åka får ni dessutom hela backen för er själva dagen innan den officiella öppningen. Och eftersom vi alltid öppnar bland de första i Sverige är det inte bara Tänndalens första åk du budar om, utan även ett av de första åken i Sverige. En unik skidupplevelse som du inte kan, får eller vill missa!

Första åket!

Fyll i din mailadress i formuläret så skickar vi mer information när auktionsstarten närmar sig. Ha en fin sommar (och spara in på glasspengarna så att du har mer över till auktionen)!

Vi sparar snö

Under våren schaktar vi ihop 25 000 kubikmeter snö i en stor hög. Snön är täckt med dubbla lager geotextilduk som har en Goretex-liknande funktion. Snöhögen sparas under sommaren och lagom till höstlovet schaktar vi ut den i skidbacken igen. Sparad snö, snökanonsnö och förhoppningsvis natursnö kommer ge fina förutsättningar för skidåkning på höstlovet.

Litet barn åker skidor

Höstlov i fjällen

Skidåkning och spännande äventyr för barnen – välkommen till ett aktivt höstlov i Tänndalen!

Skidåkning i Tänndalen

Tänndalens alpina värld är en gnistrande vit snöbuffé full av delikatesser på höga och snösäkra höjder. Varje vinter singlar fyra-fem meter natursnö ner över skidområdet, som sträcker sig genom hela dalgången från Hamra i väster till Svansjön i öster.

Utförsåkning

Det alpina skidsystemet i Tänndalen serverar hela 54 omväxlande nedfarter, både ovan och nedanför trädgränsen.

Längdskidåkning

Genom dalgångar och över högfjällsterräng ringlar sig Funäsfjällens spårsystem med totalt 300 kilometer preparerade längdspår.

Hamra Syd

Ett nyöppnat skidområde utan både liftar och preparerade nedfarter. Här är det offpist och topptur som gäller!