Fjällturen

Fjällturen — Sveriges vackraste cykellopp

Fjällturen, ett av landets mest populära cykellopp, expanderar till sommaren med tillägget av Fjällturen Landsväg och Tour De Tänndalen. Loppen slingrar sig genom den majestätiska högfjällsterrängen på gränsen mellan Tänndalen och Norge.

Den 17-20 juli 2024 välkomnar vi dig till en oförglömlig cykelvecka i Tänndalen och Funäsfjällen med cykellopp, föreläsningar, guidade turer och after bike.

Hösten 2023 röstades Fjällturen fram som ett av Sveriges Bästa motionslopp 2023 av läsarna på cykelforumet Happy Ride, och vi strävar efter att överträffa förväntningarna även i år. Missa inte chansen att vara en del av denna episka cykelupplevelse i hjärtat av Tänndalen och Funäsfjällen!

Tour De Tänndalen

Upplev en magisk cykeltur i Tänndalen den 17 juli! Välj din fartkategori och följ våra guider genom en 37 km lång cykelupplevelse på Funäsfjällens mest imponerande cykelleder. Turen slingrar sig fram på tekniska stigar, grusvägar och asfalt. Mountainbike krävs. Start och mål i Tänndalens Fjällanläggning.

Fjällturen Landsväg

Nytt landsvägslopp den 18 juli som erbjuder två alternativ: 130 km och 58 km, med start och målgång i Tänndalens Fjällanläggning. Förutom de vackra vyerna och de slingrande vägarna längs svenska och norska fjäll, erbjuder vi även årets mest exklusiva vätskekontroll, fylld med överraskningar.

Tävling!

Sommaren 2025 blir Tour De Tänndalen ett nytt cykellopp. Cykla hela eller delar av slingan under Fjällturenveckan 2024, ta en bild, ladda upp den på Instagram och tagga med #TourDeTänndalen. Härligast bild vinner ett presentkort i Tänndalens Fjällanläggning till ett värde av 5 000 SEK. Tävlingen pågår 13-21 juli 2024. Vinnaren utses av en jury bestående av Tänndalens ledningsgrupp.

After bike

Jimmy Rönn är en framstående svensk ultracyklist, känd för sina imponerande prestationer inom långdistanscykling. Han är snabbast genom Sverige, världsmästare och vet hur det är att tänja på gränserna inom mänsklig uthållighet. Under Fjällturenveckan är Jimmy på plats i Tänndalen och berättar om sitt senaste lopp RAAM (Race Across America) som han vann. RAAM är världens tuffaste cykellopp och sträcker sig från San diego till New Jersey. Totalt 493 mil och 51 000 höjdmeter. Plats: Ski Lodge Tänndalen. När: 18 juli kl. 15.30.

Bo sju nätter betala för fyra

Passa på att njuta av storslagna fjäll och vacker natur i och kring Tänndalen i sommar.

Musikkväll på kalfjäll

Ellen Krauss spelar på fjället i Tänndalen den 20:e juli! Perfekt avslutning efter magiska cykellopp.

Tänndalen Fjällcykelpark

Porlande bäckar, förförande vyer och släta, sandiga cykelleder för hela familjen.