Musikkväll på kalfjäll

Succén är tillbaka, Musikkväll på kalfjäll i Tänndalen. Cornelia Jakobs, Johnossi och Weeping Willows spelar sommaren 2023.

Musikkväll på kalfjäll har sedan premiären 2021 blivit en klassiker på den svenska turnékartan. Artister som Mauro Scocco, bröderna Norén och Melissa Horn har alla besökt kalfjället i Tänndalen och en av Sveriges finaste sommarscener. I sommar väntar fortsättningen och nu kan vi stolt presentera tre fantastiska artister.

15/7 - Cornelia Jakobs

22/7 - Johnossi

29/7 - Weeping Willows

Akterna kommer att under varsin kväll att tonsätta naturupplevelsen. Färden går via liftsystemet till toppen, där det, utöver scenområde, kommer att finnas både barer och restaurang. Där kommer mat och dryck med lokal anknytning att serveras. Efter konserten färdas man samma väg ned till dalen.

Boka biljetter

Bokade artister

Biljetter till Cornelia Jakobs finns på Tickster. Biljetter till Johnossi och Weeping Willows släpps fredag 24/3 kl. 10.00. 

Cornelia Jakobs

Cornelia Jakobs behöver nog ingen närmare presentation. Hon slog tidigare i år igenom på ett sällan skådat slag i Melodifestivalen och hon anses av många haft det största monumentala genombrottet sedan en viss Carola slog igenom i samma tävling. Cornelia har under året belönats med anrika Musikförläggarnas pris för Årets låt och två Rockbjörnar, bland annat som Årets genombrott. 14 maj inleds en ny sommarturné som börjar där den förra slutade – i London och den här gången på Lafayette. Det finns även bekräftade spelningar i både Norge och Finland och nu kan vi med glädje avslöja att stjärnans första spelning att släppas i Sverige 2023 blir på Musikkväll på kalfjäll.

Johnossi

Johnossi består av John Engelbert och Oskar “Ossi” Bonde. Bandet startade 2004 och har turnerat jorden runt och hyllats med både P3-guld och Grammis. Senaste albumet kom i fjol och under vintern har de fått stor uppmärksamhet genom Johns succéartade deltagande i TV4s “Så Mycket Bättre” där bland annat hans tolkning av Maja Francis “Anxious Angel” nådde långt upp på topplistorna. De är just ute på en vårturné som är helt och hållet slutsåld, vilket bör vara det ultimata beviset på succén. Men. De har aldrig spelat på en fjälltopp i Härjedalen. 22 juli är det dags och biljetterna släpps på fredag! 

Weeping Willows

Historien om Weeping Willows började redan för snart 30 år sedan då de bildades 1994.  Den första officiella singeln med namnet ”Broken Promise Land” ut sommaren 1997. De har sedan dess varit ständigt aktuella och är idag ett av Sveriges mest rutinerade, etablerade och folkkära popband. Efter frontfiguren Magnus Carlsons medverkan i Så Mycket Bättre 2016 byttes konserthusen mot arenor och bandet fyllde Globen inte bara en, utan tre kvällar då de 2017 firade 20 år sedan debuten. I vår är de på turné som bland annat tagit dem till länet med två proppfulla kvällar på Östersunds folkets hus. Kanske blir kalfjället till ett “Broken promise land” när dessa hyllade hjältar tar emot publiken på kalfjället. Kanske ekar det enda bort till Klimtatjacka när deras “Blue and alone” (känd som ledmotivet för hyllade serien Pistvakt) ljuder över dalgången. Välkomna på en unik upplevelse i Tänndalen!

FAQ

Om Musikkväll på kalfjäll
Åldersgränser
Väderbegränsning
Vad man ska ha med sig
Mat & dryck på plats
Tillgänglighetsanpassning
Camping
Tälta
Vad får man INTE ta med sig
VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ

Utforska

Vy över Ski Lodge i Tänndalen sommartid

Boendeguide

Stort, litet, mysigt eller modernt? Här hittar boendet som passar bäst för dig.

Skidåkning i Tänndalen

Tänndalens alpina värld är en gnistrande vit snöbuffé full av delikatesser på höga och snösäkra höjder.

Tänndalen Fjällcykelpark

Porlande bäckar, förförande vyer och släta, sandiga cykelleder för hela familjen.