Musikkväll på kalfjäll

Timbuktu, Amason och Albin Lee Meldau uppträder på ett fjäll i Tänndalen. Fredag 2 juli kl. 10.00 släpps fler biljetter.

Boka Amason ›

Boka Albin ›

Boka Timbuktu ›

Med en utsikt som nästintill kan beskrivas som oändlig utgör den svenska fjällvärlden en perfekt fond till levande musik. Därför lanserades nyligen konceptet "Musikkväll på kalfjäll", en serie konserter från Tänndalens topp. De första akterna att släppas var Timbuktu och Masaka Trio samt Albin Lee Meldau. Biljetterna till de båda spelningarna är slutsålda och med anledning av detta släpper vi nu fler biljetter till de tidigare slutsålda akterna och presenterar ytterligare en akt i form av den grammisbelönade gruppen Amason, vilka kommer till Tänndalen den 17 juli. Såväl extrabiljetterna till de tidigare utsålda gigen samt till Amason släpps den 2 juli klockan 10:00. 

 

Akterna kommer att under varsin kväll att tonsätta naturupplevelsen och först ut är Amason den 17 juli. Färden går via liftsystemet till toppen, där det, utöver scenområde, kommer att finnas såväl en bar som en restaurang. Där kommer mat och dryck med lokal anknytning att serveras. Efter konserten färdas man samma väg ned till dalen.

 

Spelschema:

17/7-2021 Amason

24/7-2021 Albin Lee Meldau

7/8-2021 Timbuktu & Masaka Trio

FAQ   ikon

För att bli insläppt på spelningarna krävs att man har egen stolt eller filt. Det finns ett fåtal stolar att hyra på plats i Tänndalen. Först till kvarn.

Liftåkning upp och ner på fjället ingår i biljettpriset. Visa din konsertbiljett när du kliver på liften.

Liften startar kl. 17.00 och är öppen fram till ca 19.00. Vill man åka upp tidigare så går det bra att åka upp under liftens ordinarie öppettider kl. 10.00-16.00.

 

Konserten startar kl. 19.00 och håller på till ca kl. 20.30.

Ski Lodge Kök & Bar har öppet både innan och efter konserten. Köket har öppet kl. 08.00-22.00 och baren har öppet så länge restriktionerna tillåter.

Det finns två serveringsområden på området. För er som vill sitta nere på Ski Lodge Kök & Bar beläget vid fjällets fot finns det möjlighet att ta plats både före och efter konserten. Boka gärna via tel: 0684-155 00 för att säkra ett bord innan konserten. 

 

För de gäster som tycker att allt smakar bättre några höjdmeter upp finns en servering uppe på toppen med utsikt över fjällvärlden.

Barn t.o.m 13 år behöver ha ordinarie biljetter.

 

Alla under 13 år får endast vistas på konserten med målsmans godkännande och i målsmans sällskap, då målsman är alltid ytterst ansvarig. Barn under 13 år kommer in gratis men behöver, på grund av rådande restriktioner av begränsat antal människor, inneha en giltig biljett. Biljett för barn finns att klicka hem under respektive konsert på Tickster.

 

Åldersgräns för konserten är satt utefter lämplighet och ljudnivåer, tänk på att ta med hörselskydd.

– Alkoholhaltiga drycker och icke alkoholhaltiga drycker. Vi hänvisar till våra serveringsområden för dryck. Handsprit finns på plats. 

 

– Flaskor, burkar eller andra föremål som kan vålla personskada.

 

– Multiverktyg, saxar, korkskruvar och andra vassa föremål. (Det är konsert ni ska på, inte vildmarksutflykt!)

 

– Paraplyer (pga risk för ögonskador och skymd sikt för andra gäster). Regnkläder/poncho är ju bra.

 

– Möblemang som inte används som medhavd sittplats.

 

– Glasflaskor, speglar, ALLT av glas.

 

– Husdjur och boskap. (De lokala renarna är de enda djur, de har VIP-pass).

 

– Cyklar, kundvagnar, skateboards, inlines, rullskidor eller fordon.

 

– Sprayburkar, tjocka tuschpennor, målarfärg.

 

– Produkter för försäljning utan tillstånd.

 

– Saker som låter hemskt, t.ex. gasdrivna horn, vuvuzuelor, egna musikanläggningar och megafoner.

 

– Dåligt humör.

Allra längst upp på toppen finns tillgänglighetsanpassade platser.
Färd upp på fjället görs via lift eller via brant grusväg

 

Önskar ni komma i kontakt med oss angående alternativa färdmedel såsom fyrhjuling, var god kontakta oss i god tid. Tel: 0684-155 00.

 

Ledsagaren betalar inte entré men uppvisar sitt ledsagarbevis i entrén.

Om Amason

Den första låten som nådde offentligheten – ”Margins” – följdes av en självbetitlad EP som släpptes i augusti 2013, innehållande singeln ”Went To War”. År 2014 släppte Amason singlarna ”Ålen” och ”Duvan” – och året därpå släpptes äntligen debutalbumet ”Sky City”. ”Sky City” hyllades av såväl publik som kritiker som ett av 2015 års bästa album. Vid Grammisgalan belönades bandet för Årets Album och stod även nominerade i kategorierna Årets Artist, Årets Pop, Årets Textförfattare och Årets Kompositör. Amason består av Amanda Bergman på synt och sång, Gustav Ejstes på orgel, gitarr och sång, Pontus Winnberg på piano, Petter Winnberg på bas och sång och Nils Törnqvist på trummor. Bandmedlemmarna har varit aktuella i flera olika solo- och bandprojekt parallellt med att de också arbetat på ny musik med Amason.

 

Om Albin Lee Meldau

Albin Lee Meldau tog det svenska folket med storm i tv-programmet Så mycket bättre, men redan innan dess hade han haft en succéartad internationell karriär. 2016 slog debutsingeln ”Lou Lou” och den från början egenutgivna EP:n ”Lovers” ner som en blixt från klarblå himmel. Kategorin soul möter folkmusik hade fått en helt ny referenspunkt och det dröjde inte länge förrän Albin Lee Meldau jämfördes med storheter som Jeff Buckley och Hozier.

 

Om Timbuktu

Jason Diakité, mer känd som Timbuktu, är en av Sveriges största hiphopartister genom tiderna. Sedan första singelsläppet 1996 har han kommit att bli en av Sveriges mest älskade liveakter. Han har släppt ett tiotal album, tilldelats mängder med Guld- och Platinaskivor, vunnit åtta Grammispriser, fyra P3 Guld-utmärkelser och nyligen stod det klart att han valdes in i Swedish Music Hall of Fame. Till Kalfjäll kommer han med en trio och tillsammans går de under namnet Timbuktu & Masaka Trio.

Behöver du någonstans att bo?

Pris fr. 
4 176:-

Bo sju nätter betala för fyra

Bo sju nätter betala för fyra

Passa på att njuta av storslagna fjäll och vacker natur i och kring Tänndalen.

Fjällsommar i Tänndalen

När snön smält öppnar sig en värld av storslagen natur och spännande aktiviteter.