Musikkväll på kalfjäll

Timbuktu och Albin Lee Meldau uppträder på ett fjäll i Tänndalen

Boka Albin ›

Boka Timbuktu ›

Med en utsikt som nästintill kan beskrivas som oändlig utgör Tänndalsfjällen en perfekt fond till levande musik. Den 24 juli samt 7 augusti kommer därför Tänndalens topp (dit du och ditt sällskap färdas via sittlift) förvandlas till en unik livescen. Musikkväll på kalfjäll kommer få besök av Timbuktu och Albin Lee Meldau och biljetterna släpps den 2 juni kl 10.00.

 

Akterna kommer att under varsin kväll att tonsätta naturupplevelsen och först ut är Albin Lee Meldau den 24 juli. Färden går via liftsystemet till toppen, där det, utöver scenområde, kommer att finnas såväl en bar som en restaurang. Där kommer mat och dryck med lokal anknytning att serveras. Efter konserten färdas man samma väg ned till dalen.

 

Spelschema:

24/7-2021 Albin Lee Meldau

7/8-2021 Timbuktu & Masaka Trio

FAQ   ikon

För att bli insläppt på spelningarna krävs att man har egen stolt eller filt. Det finns ett fåtal stolar att hyra på plats i Tänndalen. Först till kvarn.

Liftåkning upp och ner på fjället ingår i biljettpriset. Visa din konsertbiljett när du kliver på liften.

Liften startar kl. 17.00 och är öppen fram till ca 18.00. Vill man åka upp tidigare så går det bra att åka upp under liftens ordinarie öppettider kl. 10.00-16.00.

Ski Lodge Kök & Bar har öppet både innan och efter konserten. Köket har öppet kl. 08.00-21.00 och baren har öppet så länge restriktionerna tillåter.

Det är ingen åldersgräns på spelningarna om man har målsmans sällskap. Barn behöver ha egen biljett och det är samma pris som för vuxna.

Om Albin Lee Meldau

Albin Lee Meldau tog det svenska folket med storm i tv-programmet Så mycket bättre, men redan innan dess hade han haft en succéartad internationell karriär. 2016 slog debutsingeln ”Lou Lou” och den från början egenutgivna EP:n ”Lovers” ner som en blixt från klarblå himmel. Kategorin soul möter folkmusik hade fått en helt ny referenspunkt och det dröjde inte länge förrän Albin Lee Meldau jämfördes med storheter som Jeff Buckley och Hozier.

 

Om Timbuktu

Jason Diakité, mer känd som Timbuktu, är en av Sveriges största hiphopartister genom tiderna. Sedan första singelsläppet 1996 har han kommit att bli en av Sveriges mest älskade liveakter. Han har släppt ett tiotal album, tilldelats mängder med Guld- och Platinaskivor, vunnit åtta Grammispriser, fyra P3 Guld-utmärkelser och nyligen stod det klart att han valdes in i Swedish Music Hall of Fame. Till Kalfjäll kommer han med en trio och tillsammans går de under namnet Timbuktu & Masaka Trio.

Behöver du någonstans att bo?

Pris fr. 
4 176:-

Bo sju nätter betala för fyra

Bo sju nätter betala för fyra

Passa på att njuta av storslagna fjäll och vacker natur i och kring Tänndalen.

Fjällsommar i Tänndalen

När snön smält öppnar sig en värld av storslagen natur och spännande aktiviteter.