Krokskogen i Tänndalen

Krokskogen ligger mitt i skidområdet och är barnens favorit.

Här finns åkning i snälla backar, skogsbanor och lätthanterliga liftar. Till vintern 2023 fick Krokskogen i Tännporten, Tänndalen ett rejält ansiktslyft. Nytt rullband, nya maskotar, nya skogsbanor, nya lekplatser och nya toaletter.

Krokskogen och mysteriet med Snömonstret

Alvar, Björna och Lallo bor i Krokskogen, som ligger i Tänndalen. Krokskogen heter Krokskogen just för att alla fjällbjörkarna som växer här är alldeles krokiga och slingriga. Men varför är egentligen träden så krokiga? Det är en spännande historia och den ska du få höra nu.

Håll utkik efter oss i Krokskogen

Alvar2

Alvar

Alvar är en gammal och mycket klok Myskoxe. Han gillar att ta det lugnt och stressar inte upp sig i onödan. Och så har han ju den där magiska förmågan som myskoxar har – att kunna prata med träden och stenarna.

Bjorna2

Björna

Björna är en riktigt smart och ibland gan- ska bestämd björnunge. Hon älskar allt som har med skogen, fjällen och naturen att göra och har full koll på växter, djur och olika väder. Björna är den i gänget som ofta får som hon vill!

Lallo2

Lallo

Lallo är ett riktigt yrväder som alltid kastar sig in i äventyr utan att tänka efter så värst mycket. Ofta går det bra men ibland blir det lite knasigt. Men Lallo är alltid glad och positiv vilket är en bra egenskap, särskilt när man ska ut på äventyr.