Flytstigar

Fjällcykling med flow

Flowiga kurvor och härlig utförscykling som passar hela cykelfamiljen.

Tänndalen Fjällcykelpark är det perfekta stället för att testa på utförscykling. Här finns flytleder för både blåbärstrampare och cykelrävar. Gemensamt för lederna är att de helt eller delvis cyklas på högfjället ovanför trädtopparna. Våra utförsleder har flowiga kurvor och härlig lutning som passar hela cykelfamiljen.

Gröna leder

Bärras flytstig

Svårighetsgradering: Grön

En flowtrail i miniformat. Perfekt för barn eller som uppvärmning innan man ger sig ut på större leder. Leden ligger utanför Hamra Sportshop och har två alternativspår.

Guldgruvan

Svårighetsgradering: Grön

Guldgruvan är en cykelled utöver det vanliga. Du har mest troligt aldrig cyklat på något liknande. Leden har svårighetsgrad grön och här cyklar du genom en häftig gruva. Du kanske hittar guld!!!!

Blå leder

Fäbodflytet

Svårighetsgradering: Blå

Fäbodflytet bjuder på grymma velodromkurvor, rollers, hopp, broar och en adrenalinkick som du kommer vilja ha mer av! Flytstigen är ca 2 km lång och passar både vuxna och barn.

Fjällflyt

Svårighetsgradering: Blå

Fjällflyt är en flytstig/flowtrail som bjuder på mäktiga vyer och härligt flyt. Start bakom Toppstugan och cykling på fjäll och i skog innan den avslutar vid Ski Lodge Tänndalen.

Drömskogen

Svårighetsgradering: Blå

Drömskogen är en del av Fjällflyt och har svårighetsgrad blå. Leden är minst sagt "drömmig" och består bland annat av en ca 200 meter lång bro av trä och massor av kurvor med härligt flyt.

Popcorn

Svårighetsgradering: Blå

Popcorn är en hoppled med blå svårighetsgrad som slingrar sig fram i Drömskogen. Popcorn är en utmärkt led för dig som vill testa hur det känns att lätta från marken med en mountainbike.

Röda leder

Rödräven

Svårighetsgradering: Röd

En röd flytled som är ca 500 meter lång. Leden har stora kurvor och stora härliga hopp. Passar den vane cyklisten som gillar när det går fort.

Renen

Svårighetsgradering: Röd

Renen är en naturlig singletrack med svårighetsgrad röd. Stigen har trampats upp av renar påväg till sommarbete och den lämpar sig väl för mtb-cykling. Stigen är smal och utmanande.

Mardrömsskogen

Svårighetsgradering: Röd

Mardrömsskogen är en avstickare från Fjällflyt med svårighetsgrad röd. Leden är bitvis brant och kurvorna är trixiga. Se till att spänna hjälmen ordentligt innan du kastar dig ut!

Downdays

Svårighetsgradering: Röd

Downdays är en trixig utförsled som har svårighetsgrad röd. Leden passar dig som gillar fart och häftiga utmaningar.

Innan du ger dig ut

Teknikområde

I teknikområdet kan alla, oavsett ålder eller erfarenhet träffas för att utveckla sin cykling. Här finns bland annat balansträning, kurvträning och utmanande hopplinjer.

Stigcykling

Att cykla stig på fjället i Tänndalen är en naturupplevelse!