Sveriges längsta skidsäsong

Skidpremiär 28:e oktober

Pistmaskinerna går på högvarv. 25 000 kubikmeter sparad snö, som legat och vilat under ett täcke hela våren och sommaren, har lagts ut i backen. Det fixas och preppas för fullt. Nu är skidsäsongen igång!

Som vanligt gör vi i Tänndalen allt vi kan för att skidsäsongen ska dra igång så tidigt som möjligt. För vi vet att det runt om i Sverige finns skidsug, snöbegär och manchesterabstinens som måste stillas. De som laddat med bål- och benövningar i gymmet hela sommaren. De som hellre vurpar än inte alls. De som ser det som sitt kall att vara först i liften varje morgon. De som kan alla repliker från Snowroller. De som fötts med pjäxorna på, och de som tycker att det bästa med skidåkning är stunden när pjäxorna tas av.

Välkommen till Tänndalen och en ny, ovanligt lång, skidsäsong.

Vi sparar snö

I våras schaktade vi ihop 25 000 kubikmeter snö i en stor hög. Snön är täckt med dubbla lager geotextilduk som har en Goretex-liknande funktion. Snöhögen har sparas under sommaren och lagom till höstlovet schaktar vi ut den i skidbacken igen. Sparad snö, snökanonsnö och förhoppningsvis natursnö kommer ge fina förutsättningar för skidåkning på höstlovet.

Uppståndelsen

I vinter blir skidsäsongen extra lång! Under kristi himmelsfärdshelgen håller vi nämligen öppet i skidbackarna och kryddar helgen med musik, tävlingar och partaj. Vi kallar det kort och gott för UPPSTÅNDELSEN! 

Utforska

Litet barn åker skidor

Höstlov i fjällen

Skidåkning och spännande äventyr för barnen – välkommen till ett aktivt höstlov i Tänndalen!

Webbkamera

Spana in snöläget, höstfärgerna och vädret i Tänndalen med hjälp av våra webbkameror!

Öppettider

Aktuella öppettider för lift, sportshop, restauranger m.m. i Tänndalen.

Kartor

Pistkarta, områdeskarta, spårkarta, skoterledskarta med mera.

Skidåkning i Tänndalen

Tänndalens alpina värld är en gnistrande vit snöbuffé full av delikatesser på höga och snösäkra höjder. Varje vinter singlar fyra-fem meter natursnö ner över skidområdet, som sträcker sig genom hela dalgången från Hamra i väster till Svansjön i öster.

Utförsåkning

Det alpina skidsystemet i Tänndalen serverar hela 54 omväxlande nedfarter, både ovan och nedanför trädgränsen.

Längdskidåkning

Genom dalgångar och över högfjällsterräng ringlar sig Funäsfjällens spårsystem med totalt 300 kilometer preparerade längdspår.

Hamra Syd

Ett nyöppnat skidområde utan både liftar och preparerade nedfarter. Här är det offpist och topptur som gäller!